Hoki Terkini

Konfederasi Hoki Malaysia hilang ‘sentuhan’ Revington


Foto : Bernama

Pengarah Teknikal Pembangunan dan Skuad Projek Khas Konfederasi Hoki Malaysia (KHM), Paul Revington menininggalkan badan tersebut untuk menyertai skuad kebangsaan lelaki England dan Britain sebagai ketua jurulatih.

Perpisahan tersebut diumumkan oleh  bekas jurulatih terbaik dunia Persekutuan Hoki Antarabangsa (FIH) itu selepas menyertai KHM sejak kurang dua tahun lalu.
“Saya berasa bertuah kerana diberi peluang untuk memimpin Pasukan Lelaki Great Britain dan England dalam bab seterusnya dalam hoki antarabangsa.

“Saya benar-benar menikmati masa saya bekerja dengan Konfederasi Hoki Malaysia dan ingin mengucapkan terima kasih kepada semua orang di sana atas kerja keras, sokongan dan kemurahan hati mereka.

“Ini adalah peluang yang hebat untuk saya dan kini menjadi tugas pasukan kejurulatihan kami untuk mengikuti jejak beberapa Ketua Jurulatih yang cemerlang dan memimpin satu lagi kumpulan atlet berbakat dalam perjalanan penuh aksi untuk peningkatan berterusan, kerja keras dan memberi inspirasi kepada negara melalui prestasi elit yang konsisten,” katanya.

Sementara itu, Pengarah Prestasi skuad kebangsaan lelaki England dan Britain,  Ed Barney berkata, pihaknya gembira Revington  akan kembali ke United Kingdom untuk mengetuai pasukan mereka.

Menurutnya, pengendali tersebut mempunyai beberapa kemahiran, kualiti dan kekuatan hebat yang luar biasa yang sejajar dengan ringkas peranan dan kriteria yang ditetapkan untuk pelantikan tersebut.

“Kami tahu pasukan berada pada kedudukan yang baik untuk mengambil langkah seterusnya di podium peringkat dunia,” ujarnya.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d