Golf Terkini

Mirabel Ting dinobatkan sebagai juara Kejohanan Terbuka Amatur Wanita RSGC 2023


Kuala Lumpur, 3 Ogos 2023 – Kejohanan Terbuka Amatur Wanita RSGC 2023 melabuhkan tirai yang mendebarkan. Juara baharu Piala Tuanku Bahiyah. yang juga Pemenang Pingat Perak Sukan Sea, Mirabel Ting mempamerkan kemahiran dan keazaman yang luar biasa sepanjang kejohanan,yang akhirnya berjaya merangkul gelaran juara berprestij dengan jumlah markah yang mengagumkan iaitu 207 pukulan.

Persembahan Mirabel Ting di lapangan golf tidak kurang hebatnya dalam mempamerkan bakat dan dedikasinya terhadap sukan itu. Kemenangan beliau adalah bukti kerja keras dan ketabahan beliau selama ini.

Mengikuti rapat di belakang dalam kedudukan naib juara ialah Ng Jing Xuen, yang lebih dikenali sebagai JX, pemenang Pingat Emas Sukan Sea. JX memberikan saingan yang kuat, menamatkan kejohanan dengan jumlah markah 212 pukulan, dan persembahannya menambahkan persaingan sengit kepada Mirabel.

Penghormatan tempat ketiga disandang Sania Talita Wahyudi dari Kelab Golf Jakarta, yang mempamerkan kemahiran luar biasa dan mencapai jumlah markah 216 pukulan .Prestasi mengagumkan ini telah menjadikannya tempat yang layak di kalangan pesaing utama dalam acara berprestij ini.

RSGC merakamkan ucapan terima kasih kepada semua peserta atas semangat kesukanan dan kesungguhan yang luar biasa sepanjang kejohanan Terbuka Amatur Wanita RSGC yang telah mendapat sambutan hangat dari peserta dalam persahabatan dan semangat untuk golf, RSGC begitu berbangga untuk menyaksikan persembahan cemerlang daripada semua pemain.

Bagi mereka yang berminat untuk melihat lebih banyak sorotan dan detik yang tidak dapat dilupakan daripada kejohanan, RSGC menjemput anda untuk melawat halaman Facebook Rasmi RSGC, di mana RSGC akan berkongsi kemas kini dan gambar kejohanan eksklusif.

Sekali lagi, tahniah kepada Mirabel Ting atas pencapaian cemerlangnya dan kepada semua pemain yang menyumbang kepada kejayaan Kejohanan Terbuka Amatur Wanita RSGC 2023.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: