Bola Sepak Terkini

Tidak mustahil TMJ jadi pengurus pasukan kebangsaan


Hamidin ditemubual media pada majlis kesyukuran di Wisma FAM, hari ini.

PRESIDEN Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin menegaskan tidak mustahil Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim  menjadi pengurus pasukan kebangsaan sekiranya perkara itu baik untuk masa depan Harimau Malaya.

Bagaimanapun Hamidin menjelaskan  perkara itu perlu dibincangkan bersama dengan barisan Exco FAM kerana keputusan mengenai apa sahaja dalam skuad kebangsaan adalah bukan keputusan individu.

“Saya nampak dalam viral kata TMJ sebagai pengurus (Harimau Malaya), tapi saya belum dapat dengar dari suara beliau. Kalau saya tengok dari segi bloger atau netizen, itu pandangan mereka.

“Kalau kata ada (hasrat TMJ mahu jadi pengurus), ia semua perlukan perbincangan. Itu kita bincang kalau perkara itu betul dinyatakan, saya kena bawa kepada Exco.

“Jadi saya ingat buat sementara ini tak perlu nak buat spekulasi, kalau datang dari mulut beliau, saya boleh jawab dan saya perlu menghadap beliau untuk bincang. Tapi ini spekulasi daripada orang ramai.

“Saya pun baru jumpa dia, saya tak tahu. Apa pun keputusan saya atau FAM berkenaan pasukan kebangsaan, bukan keputusan peribadi. Kalau ia baik untuk pasukan kebangsaan, kenapa tidak.

“Saya nak bola sepak negara naik, itu sahaja. Kalau itu bagus, tiada yang mustahil. Bukan saja berkenaan TMJ jadi pengurus, tapi membabitkan semua elemen. Ia kerana bola sepak bukan untuk individu, ia untuk rakyat,” katanya majlis kesyukuran sempena dipilih sebagai Ahli Majlis FIFA di Wisma FAM di Kelana Jaya, hari ini.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: