Bola Sepak

Solari puas hati biarpun JDT tewas


Pemain JDT memperolehi pengalaman berguna semasa tewas 2-0 kepada pasukan ketiga Liga Rusia pada aksi pramusim 2023. FOTO JST

Keputusan tewas 2-0 kepada FC Rostov pada aksi persahabatan pertama pramusim 2023 di Dubai memberikan input kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) untuk membaiki kelemahan sedia ada.

Pengurus yang juga Ketua Jurulatih JDT, Esteban Solari berkata, perlawanan tersebut menguji semua pemain sepenuhnya.

“Sesuatu yang telah kami jangkakan apabila bertemu pasukan yang kini di tangga ketiga Liga Russia. Saya berpuas hati melihat transisi permainan yang baik, ‘ball possession’ yang mengalakkan dan menggerakkan bola secara satu pasukan.

Hari ini adalah satu pengajaran yang baik apabila menentang pasukan yang berkualiti. Sekarang kami kembali ke sesi-sesi latihan dan memperbetulkan kelemahan-kelemahan daripada perlawanan ini,” katanya.

Jelas beliau, kehadiran mereka ke Dubai adalah untuk belajar dan mencabar diri untuk berhadapan dengan pasukan-pasukan yang lebih kuat supaya dapat memperbaiki pasukan dari apa yang telah ada sebelum ini.

“Perlawanan-perlawanan seterusnya juga lebih sukar dan kami perlu bekerja keras setiap hari sebelum bermulanya kempen 2023,” katanya lagi.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: