Bola Sepak

KDA FC mampu tamatkan penantian kejuaraan – Manuel Ott


Manuel giat menjalani latihan bersama Sang Kenari di Alor Setar. FOTO KDA FC

Pemain tengah baharu Kedah Darul Aman (KDA) FC, Manuel Ott percaya kelab itu mampu menamatkan penantian kejuaraan yang dinantikan oleh peminat sebelum ini.

Menurutnya, walaubagaimanapun masa perlu diberikan kepada pengendali baharu, Nafuzi Zain untuk membentuk persefahaman pemain pada musim 2023.

“Jika diberikan tempoh yang bersesuaian, saya yakin bersama-sama beliau, Kedah mampu menamatkan penantian kejuaraan yang ditunggu oleh peminat.

“Namun, perlu diingat sebahagian besar pemain Kedah terdiri daripada muka baharu dan sudah tentu segalanya mengambil masa untuk kami serasi bersama serta memahami falsafah yang akan diterapkan Nafuzi,” katanya seperti yang dipetik melalui laporan Berita Harian.

Ott berkata, beliau mengagumi cara serta falsafah bola sepak Nafuzi yang menjadikan dia tidak berfikir panjang apabila menerima lamaran skuad Sang Kenari.

“Apa yang saya suka mengenai Nafuzi adalah taktikal dan formasi yang digunakan, satu sistem yang memberikan banyak ruang untuk saya tunjukkan kemampuan saya,” ujarnya lagi.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: