Bola Sepak

Arif Aiman kekal MVP dua tahun berturut-turut


Arif Aiman

Pemain Johor Darul Ta’zim (JDT), Arif Aiman Hanapi diumumkan sebagai Pemain Paling Bernilai (MVP) musim 2022 pada Anugerah Bolasepak Kebangsaan 2022 yang diadakan secara virtual sebentar tadi.

Kejayaan Itu sekali lagi mengekalkan anugerah yang dimenangi oleh pemain berusia 20 tahun yang dimenanginya pada tahun 2021.

Lebih manis adalah Arif Aiman juga diumumkan sebagai Pemain Muda Terbaik Dan Penyerang Terbaik bagi musim 2022 sekaligus mengekalkan anugerah yang diraih pada musim lalu.

Bagi kategori Pemain Muda Terbaik, beliau mengenepikan cabaran Azam Azmi Mahmud dari Terengganu FC Mukhairi Ajmal Mahadi (Selangor FC).

Bagi kategori Penyerang Terbaik pula, beliau bersaing dengan Faisal Halim dari Terengganu FC dan Darren Lok (PJ City FC).

Arif muncul antara watak penting membantu JDT menjulang trofi Liga Super, Piala FA, Piala Malaysia dan Piala Sumbangsih pada musim 2022.

Selain itu pemain tersebut membantu Harimau Selatan mara ke pusingan 16 AFC Champion League 2022.

Arif Aiman tidak keseorangan merangkul ABK22 apabila pemain-pemain JDT lain juga turut mendominasi anugerah yang dipertandingkan.

Pemain Import Terbaik Dan Penjaring terbanyak Liga Super menjadi milik Bergson Da Silva yang meledak 29 gol,Pertahanan Terbaik menjadi milik Shahrul Saad, Pemain Tengah Terbaik menjadi milik Afiq Fazail Dan pasukan Terbaik milik JDT.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d