Bola Sepak

“Cukup-cukuplah memecah belahkan penyokong bolasepak Kedah dan Johor” – TMJ


Dari kanan Tunku Ismail, Mohd Bakar dan Sanusi. FOTO JST & FA KEDAH

Pemilik kelab Johor Darul Ta’zim (JDT), DYAM Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengharapkan pemilik kelab Kedah Darul Aman FC, Tan Sri Dr Daud Bakar dapat menasihati Presiden Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) , Datuk Seri Muhammad Sanusi Md  Nor. 

Tunku Mahkota Johor berkata demikian dalam satu hantaran di Istagramnya pada semalam.

“Salam Tan Sri. Saya pernah berjumpa dengan Tan Sri di SSI. Tan Sri orang yang baik dan saya berdoa semoga Allāh Kurniakan kejayaan buat Tan Sri dan Kedah FC.

“Saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk meminta Tan Sri nasihatkan sikit Menteri Besar Kedah, cukup cukuplah memecah belahkan antara penyokong bolasepak Kedah dan Johor lagi-lagi orang Islam Melayu kita,” tulis Tunku Ismail.

TMJ mengulas lanjut, sebagai seorang Menteri Besar, Muhammad Sanusi seharusnya menunjukkan sahsiah dan karakter yang terpuji.

“Saya juga ingin mengambil kesempatan ini untuk meminta Tan Sri nasihatkan sikit Menteri Besar Kedah, cukup cukuplah memecah belahkan antara penyokong bolasepak Kedah dan Johor lagi-lagi orang Islam Melayu kita.”

“Sudah tiba masanya untuk beliau jaga sikap dan bawa diri sebagai seseorang Menteri Besar dan bukanya “Badut”. Semoga Allah berkati Tan Sri,” tulis TMJ lagi.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: