Bola Sepak

Luno jalin kerjasama dengan MFL sebagai rakan pelaburan kripto rasmi


Stuart (dua,kiri) pada majlis pengumuman penajaan kerjasama dengan Luno hari ini.

LIGA Bolasepak Malaysia (MFL)  mengumumkan kerjasama dengan Luno, bursa aset digital yang dikawal selia terkemuka di Malaysia, sebagai Rakan Pelaburan Kripto dan penaja bersama rasmi Liga Super Malaysia, liga bola sepak terulung negara, dan Piala Malaysia, kejohanan bola sepak tahunan paling berprestij.

Perjanjian kerjasama selama setahun merangkumi pelbagai hak penjenamaan termasuk papan iklan di tepi padang, penggunaan logo kelab serta imej pemain, dan pengaktifan jenama di stadium.

Ketua Pegawai Eksekutif MFL, Stuart Ramalingam berkata, hari ini ialah hari yang bersejarah untuk bola sepak Malaysia di mana kita mengalu-alukan kerjasama rakan era baru yang membawakan imej menarik kepada Liga Malaysia dan capaian yang ditawarkan oleh Liga Malaysia kepada jenama-jenama komersial.

“Saya ingin mengalu-alukan rakan MFL yang terbaru iaitu Luno, bursa aset digital yang dikawal selia pertama dan terkemuka di Malaysia yang menawarkan sebuah platform selamat untuk rakyat Malaysia mula melabur dalam kriptowang.

“Memandangkan dunia telah pun menerima kriptowang, kerjasama ini telah membuka masa depan yang serba baru untuk keluarga rakan MFL dengan kerjasama yang amat luar biasa ini.

“Terima kasih Luno atas keyakinannya terhadap bola sepak Malaysia dan mempercayai kami untuk membantu mengangkat jenamanya dan kesedaran mengenai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Luno,” ujarnya pada majlis pengumuman kerjasama, hari ini.

Sementara itu, Pengurus Negara Luno Malaysia,  Aaron Tang  menyifatkan kerjasama antara Luno dan MFL  merupakan satu detik besar bagi kami.

“Ini adalah kerjasama pertama kami dengan organisasi yang mengendalikan kejohanan bola sepak paling berprestij di Malaysia.

“Liga Malaysia mempunyai lebih 13 juta peminat, maka kerjasama ini memberikan peluang besar kepada kami untuk melibatkan diri dengan khalayak yang baru dan mengangkat profil jenama kami di kalangan rakyat Malaysia yang mungkin berminat untuk menerokai dunia kriptowang.

“Misi kami adalah untuk meletakkan kuasa kripto ke dalam tangan semua orang dengan cara mudah diakses dan selamat, dan kerjasama ini adalah salah satu daripada langkah ke arah mencapai matlamat ini di Malaysia.

“Kami yakin bahawa kerjasama ini akan memberikan manfaat yang besar kepada kedua-dua pihak iaitu dalam memupuk sokongan terhadap bola sepak tempatan dan pada masa sama mewujudkan peluang untuk menerokai dan melabur dalam kriptowang,” katanya.

Kerjasama dengan MFL ini menandakan kemasukan pertama Luno ke dalam industri sukan tempatan. Luno komited untuk menyokong arena bola sepak tempatan menerusi aktiviti interaktif di antara kelab, pemain dan komuniti bola sepak.

 


Tags

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: