Bola Sepak

Liga M 2022 : Sidibe lengkapkan pemain import JDT


Sidibe kini bersama pasukan di Dubai mengharungi beberapa aksi persahabatan menentang Spartak Moscow, Rodina Moscow, MSK Zilina dan Riga FC.

JUARA Liga Super lapan kali berturut-turut, Johor Darul Ta’zim (JDT) melengkapkan senarai pemain import apabila mengumumkan pemain kelahiran Mali, Moussa Sidibe untuk menghadapi saingan Liga Malaysia (Liga M) dan Liga Juara-Juara Asia (ACL) musim ini.

Terdahulu JDT telah mengumumkan Fernando Forestiieri, Bienvenido Maranon, dan Carli de Murga sebagai pemain import baharu.

Selain pemain import baharu, Harimau Selatan juga mengekalkan Mauricio dos Santos, Shane Lowry, Leandro Velasquez, dan Bergson da Silva manakala melepaskan Gonzalo Cabrera dan Syahrian Abimanyu.

Kehadiran pemain sayap berusia 27 tahun itu diumumkan Harimau Selatan, malam tadi dengan dia dilaporkan sudah melaporkan diri bersama skuad itu yang kini sedang melakukan persiapan pasukan di Dubai, Emiriah Arab Bersatu (UAE).

JDT ketika ini berada di Dubai yang mana mereka akan mengharungi beberapa aksi persahabatan menentang Spartak Moscow, Rodina Moscow, MSK Zilina dan Riga FC.

 

 

 


Tags

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: