Bola Sepak

Tiga watak penting kekal bersama MUFC


Sony Norde mempamerkan aksi konsisten disepanjang saingan Piala Malaysia musim ini.

Oleh : SUBKHI SUDARJI

TIGA trio import Melaka United, Sony Norde, Manuel Ott dan Adriano Narcizo akan terus bersama pasukan mengharungi musim 2022.

Namun nasib pertahanan import dari Korea Selatan, Jang Suk-Won masih lagi samar manakala khidmat penyerang dari Brazil, Giovane Gomes sah tidak disambung.

Pemilik MUFC, Datuk Seri Justin Lin berkata kepada CAKAPSUKAN, kedudukan Jang Suk masih belum pasti dan perbincangan lanjut sama ada untuk mengekalkannya atau sebaliknya sedang diadakan.

“Sony, Ott dan Adriano akan dikekalkan untuk musim depan dań bergandingan bersama pemenang Kasut Emas 2020 dan 2021, Ifedayo.

“Kami akan tampil dengan lebih menyakinkan dalam saingan musim 2020,” katanya, sebentar tadi.

Pada masa sama, Justin yang juga Ketua Pegawai Eksekutif MUFC, memohon maaf kepada semua penyokong yang hadir ke Stadium Hang Jebat ekoran masalah bekalan elektrik yang terputus menyebabkan perlawanan lewat dimulakan.

“Saya memohon maaf menyebabkan semua penyokong yang hadir berada dalam keadaan yang kurang selesa ekoran bekalan elektrik yang dua kali terputus.

“Kami akan berusaha memastikan kejadian sama tidak berulang lagi,” jelasnya.

Tambahnya lagi, ucapan terima kasih juga dihamburkan kepada penyokong Melaka yang sama-sama memberikan sokongan kepada pasukan sepanjang tempoh saingan musim ini.

“Kepercayaan, keyakinan dan sokongan tanpa berbelah bahagi anda semua selaku pemain ke-12 adalah tunjang kebangkitan dan kejayaan yang dikecapi pasukan ketika ini.

“Kami mengharapkan agar sokongan ini berterusan pada tahun-tahun akan datang,” katanya yang nyata berbangga dengan pencapaian MUFC dalam saingan Piala Malaysia musim ini.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: