Antarabangsa Terkini Uncategorized

Rahm positif Covid-19 setelah mendahului US PGA Memorial


Image

JUARA bertahan, Jon Rahm terpaksa menarik diri dari kejohanan US PGA Memorial pada hari Sabtu setelah muncul pendahulu enam pukulan pusingan ketiga lapan bawah par 64 yang menakjubkan di Muirfield Village, Amerika Syarikat.

Rahm telah diuji negatif selama empat hari berturut-turut, hanya disahkan positif ujian dari sampel yang dikumpulkan pada hari Sabtu pagi, setelah dia membuat ace pada par-3 ke-16 pada pusingan kedua.

Dalam satu kenyataan, Jelajah PGA AS mengatakan bahawa pihaknya pada hari Isnin ada memberitahu Rahm, 26  telah berhubungan rapat dengan seseorang yang disahkan Covid-19, yang tanpa gejala, memilih untuk bersaing di bawah protokol keselamatan virus yang lebih ketat, termasuk ujian harian dan akses terhad kemudahan.

Dalam ujian pada Sabtu, Rahm dinyatakan positif ketika dalam perjalanan pada pusingan ketiga.

Ketika diberitahu hasilnya, Rahm membongkok ke depan, kepalanya di tangan dan di lutut, lalu bangkit dan berteriak, “Tidak lagi.”

Dengan ketiadaan Rahm, Patrick Cantlay dan Collin Morikawa kini mendahului kejohanan sementara Grace dan Scheffler terikat untuk kedudukan ketiga.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: