Antarabangsa Bola Sepak

Liverpool akan menangi lebih banyak perlawanan


JURGEN KLOPP

JURULATIH Liverpool, Jurgen Klopp menjangkakan pasukannya akan memenangi lebih banyak perlawanan selepas ini.

Klopp mengatakan bahawa dia tidak mendengar ‘kebisingan’ di sekitar kem Liverpool tetapi bimbang dengan prestasi mereka.

The Reds kini berada di tempat keempat, yang telah bermain lebih satu perlawanan, ketinggalan di belakang Manchester City dengan 10 mata.

Juara bertahan itu tewas pada dua perlawanan terakhir mereka tetapi akan memintas Leicester City jika mengalahkan lawan malam ini.

“Kami mempunyai 15 perlawanan lagi, banyak mata. Ini bukan mengenai di mana yang lain atau di mana mereka berakhir. Ini hanya mengenai kami,” kata Klopp dipetik BBC.

Musim ini, persembahan The Reds agak goyang setelah dilanda kecederaan serius termasuk pemain pertahanan Virgil van Dijk, Joe Gomez dan Joel Matip.

Penyerang Portugal, Diogo Jota, yang telah menjaringkan sembilan gol dalam 17 perlawanan sejak perpindahan 41 juta pound dari Wolves pada September lalu, tidak bermain sejak 9 Disember kerana kecederaan.

“Kami tahu kami tidak benar-benar mengerti tetapi kami tahu kami harus berjaya di masa hadapan dan itulah yang akan kami usahakan.

“Saya tidak jujur ​​mengenai hasilnya. Apa pun yang anda tulis, saya tidak membacanya. Tetapi saya tahu bagaimana keadaannya dan saya membincangkan hasilnya.

“Walaupun saya tahu sebab mengapa kami tidak naik, saya mengharapkan kami memenangi lebih banyak permainan daripada yang kami ada.

“Itulah yang saya bimbangkan.

“Kami akan berusaha sebaik mungkin untuk membuat musim terbaik mulai sekarang. Kami akan mencarinya. Itulah tugas kami,” jelas Klopp.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: