Antarabangsa Bola Sepak Gaya Hidup

Gaya mewah Ronaldo jana pendapatan di media sosial


Hantaran terkini di Instagram Ronaldo mendapat 10,528,836 setakat jam 11 pagi ini.

BAGAIMANA Cristiano Ronaldo mengubah satu dari setiap 15 orang di planet ini menjadi pengikut dalam talian dengan hanya memasukkan elemen gambar keluarga dan peribadi.

Jangan terkejut, di Instagram sahaja dia mempunya 261 juta pengikut, pemain Portugal itu adalah antara orang yang paling banyak diikuti di dunia.

Di Facebook, halamannya mempunyai hampir 125 juta suka dan sekitar 147 juta pengikut sementara di Twitter, terdapat 91 juta orang yang mengikutinya.

Walaupun di YouTube, dengan saluran yang tidak aktif selama empat tahun, ia melebihi satu juta !

Menurut Forbes, Ronaldo mempunyai pendapatan kedua tertinggi dari pendapatan Instagram pada £ 16.8 juta setahun, dengan setiap pos hampir setiap hari terus mendapat berjuta-juta tanda suka.

Pada Januari 2020, mereka menganggarkan ia menjana £ 721.805 setiap pos.

Selain kehebatannya yang terpuji di lapangan, bapa kepada empat anak itu, yang menyambut ulang tahunnya yang ke-36 minggu lalu, membuat peminat tetap terhibur dalam talian dengan catatan biasa yang menunjukkan gaya hidup mewah dan masa keluarganya bersama teman wanita, Georgina Rodriguez.

Pasangan ini adalah ibu bapa kepada anak perempuan Alana Martina, sementara Ronaldo adalah ayah kepada tiga anak lain – kembar, Eva dan Mateo, tiga daripadanya dilahirkan melalui ibu tumpangan di Amerika Syarikat, dan kisah anak sulungnya Cristiano Jr, 10, cukup menarik kerana ibunya tidak pernah didedahkan umum.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: