Antarabangsa Bola Sepak Semasa

Harry Wilson sertai Cardiff City

Cardiff City FC dengan senang hati mengumumkan bahawa Harry Wilson telah bergabung dengan kelab itu menerusi perjanjian pinjaman sepanjang musim dari Liverpool, tertakluk kepada penyelesaian dokumen dan pelepasan antarabangsa.

Pada musim terakhir, Harry menghabiskan kempen bersama AFC Bournemouth di Liga Perdana Inggeris, mencatat tujuh kali kemenangan dalam 31 perlawanan liga.

Di luar kelab bola sepak, Wilson adalah pemain termuda beraksi untuk Wales di peringkatant antarabangsa – membuat penampilan sulung untuk Cymru pada tahun 2013 dalam usia 16 tahun dan 207 hari.

Pemain berusia 23 tahun itu terlibat dalam pertandingan antarabangsa untuk Wales ketika menentang Ireland dan Bulgaria.
Sehingga kini, dia telah menjaringkan tiga gol untuk negaranya.

Bersama Hull City pada tahun 2018 pula, Wilson menjaringkan tujuh gol dalam 13 penampilan untuk Tigers – memenangi Pemain Terbaik Liga Kejuaraan EFL bulan April.

Musim berikutnya, setelah menandatangani perjanjian lima tahun dengan Liverpool, dia menjalin hubungan dengan Derby County – dan menjaringkan 18 gol dalam semua pertandingan untuk Rams, termasuk 15 di liga.

“Saya tidak sabar untuk memulakannya di sini. Kami mempunyai beberapa kelab yang bertanya mengenai saya, tetapi sebaik sahaja saya mendengar Cardiff berminat, ia adalah tempat yang saya mahu datang.

“Welsh adalah sebahagian besar bagi saya. Apabila saya datang ke sini, saya berasa seperti di rumah. Saya rasa pasukan dan kemudahan yang kita ada, semuanya dibina untuk pasukan Liga Perdana.

“Saya bertekad untuk datang ke sini dan melakukan yang terbaik untuk membantu kelab sampai sejauh mungkin,” katanya dalam laman rasmi kelab Cardiff City.

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

Terima kasih atas sokongan anda...

Thank you for all the support...

Ikuti kami...

%d bloggers like this: