Antarabangsa Bola Sepak

Dapatkan Butland !!!


Butland telah membuat lebih dari 150 penampilan untuk Stoke City – menghabiskan empat tahun di Liga Perdana Inggeris – dan juga pernah bermain untuk England.

PAUL Robinson telah mendesak Liverpool untuk menyelesaikan segera ‘perjanjian jangka pendek’ untuk penjaga gol Stoke City, Jack Butland.

Walaupun jendela perpindahan musim panas ditutup pada hari Isnin malam, tawaran domestik masih dapat dibuat sehingga 16 Oktober ini.

Alisson tidak beraksi ketika kekalahan luar biasa Liverpool 7-2 kepada Aston Villa pada hujung minggu dan juara Liga Perdana Inggeris itu dijangka bermain tanpa khidmat penjaga gawang nombor satu mereka selama enam minggu lagi setelah dia alami keederaan di bahu ketika menjalani latihan.

Bekas penjaga gawang West Ham, Adrian, pula dalam sedikit bergelut ketika diturunkan dan membuat kesalahan lain pula semasa kekalahan mengejutkan di Villa.

Dengan Alisson akan terlepas beberapa perlawanan lagi untuk Liverpool, bekas penjaga gawang England, Robinson telah mendesak Jurgen Klopp untuk menyelesaikan kesepakatan dan mengatakan Butland boleh menjadi pilihan paling ideal.

“Sekiranya Alisson akan tersisih untuk waktu yang lama dan Liverpool harus melihatnya.
“Walaupun jendela domestik masih terbuka, kami mungkin melihat Liverpool menjalankan perniagaan. Terdapat banyak penjaga gol yang bagus yang tidak bermain bola sepak sekarang.

“Saya dapat melihat Liverpool menandatangani kontrak seperti Jack Butland dalam perjanjian jangka pendek. Mereka memerlukan orang seperti itu.

“Seorang pemain yang mempunyai pengalaman mengendalikan permainan besar,” kata Robinson kepada Football Insider.

 


Tags

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d