Antarabangsa Bola Sepak

Allan lengkapkan perpindahan ke Everton


IMG_20200905_173702

EVERTON telah melengkapkan tandatangan bintang antarabangsa Brazil, Allan, dengan pemain tengah itu bersetuju kontrak perjanjian tiga tahun sehingga akhir bulan Jun 2023.

Allan, yang bergabung bersama Everton dengan nilai bayaran yang tidak didedahkan selepas lima tahun bersama kelab Itali, Napoli, memiliki sembilan cap senior untuk negaranya, termasuk memenangi Copa America tahun lalu.

Pemain berusia 29 tahun itu beraksi 61 permainan di bawah kendalian Carlo Ancelotti ketika pengurus Everton mengendalikan Napoli dan Allan mengakui dia tidak dapat menolak peluang untuk bekerjasama dengan pengurus berbangsa Itali itu lagi.

“Ia adalah keseronokan sebenar untuk menandatangani kontrak di Everton. Saya sangat gembira berada di sini.

“Saya harap, seperti yang telah saya lakukan sepanjang karier saya, saya menyumbang persembahan bersama rakan sepasukan dan saya meletakkan beberapa permainan hebat, persembahan hebat dan memenangi adalah perkara penting

“Mereka adalah kelab yang kaya dengan sejarah di Liga Perdana Inggeris, mempunyai cita-cita sebenar dan kemudian ada Profesor Ancelotti. Dia telah melakukan segala yang mungkin untuk membawa saya ke sini.

“Nama jurulatih itu (Ancelotti) yang bermaksud anda tidak perlu berfikir dua kali untuk datang ke Everton,” kata Allan kepada evertontv.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d