Antarabangsa Bola Sepak Semasa

Pencapaian membanggakan Cardiff City

SEKALIPUN gagal mara ke pentas final playoff Kejuaraan, pencapaian seluruh pemain Cardiff City tetap dipuji.

The Bluebirds melakar kemenangan pada pertemuan di Craven Cottage, awal pagi tadi tetapi tewas menerusi kiraan agregat 3-2.

Pengurus Cardiff City, Neil Harris akui bangga dengan anak buahnya yang mempamerkan permainan berkelas dunia.

“Saya perlu berbangga para pemain Cardiff. Aksi mereka menakjubkan. Bukan hanya pada malam tadi.

“Dari segi persembahan, cara kami bertambah baik dan cara mereka mengikut kehendak kami. Kami juga banyak menghabiskan di hadapan skrin TV di ruang video sebelum perlawanan.

“Kami menentang pasukan Fulham malam ini. Apa yang mereka lakukan selama dua perlawanan adalah menjaringkan pada saat-saat penting. Mereka menjaringkan gol pada awal babak kedua dan dengan sepakan terakhir permainan di tempat sendiri,” ujarnya kepada laman rasmi kelab selepas perlawanan.

Cardiff memperoleh gol awal menerusi Curtis Nelson seawal minit ke-8 tetapi kealpaan menyaksikan Neeskens Kebano menyamakan kedudukan seminit berselang.

“Kami kuat ketika mereka datang pada babak kedua. Kami tidak dapat menemui saat itu pada akhir. Terdapat beberapa peluang dan perebutan. Tetapi pemain telah membuat saya dan peminat bangga,” katanya lagi.

Sementara itu, ketua pasukan Cardiff, Sean Morrison kecewa apabila langkah mereka untuk kembali ke Liga Perdana Inggeris 2020/21 tersekat.

Walaupun begitu, Morrison melahirkan rasa bangga terhadap rakan sepasukan yang mempamerkan semangat juang serta tidak putus asa walaupun kalah kepada Fulham.

“Kami telah memberikan semuanya. Saya rasa sesiapa yang menyaksikan perlawanan malam ini akan melihatnya.

“Pada malam yang lain, kami dapat menjaringkan satu gol lagi. Kami mempunyai beberapa peluang baik namun penjaga gol membuat beberapa penyelamatan yang cemerlang.

“Kami benar-benar kecewa tetapi sangat bangga dengan pengurusan, pemain dan semua orang yang terlibat,” katanya.

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

Terima kasih atas sokongan anda...

Thank you for all the support...

Ikuti kami...

%d bloggers like this: