Uncategorized

Nazrin Nawi akhirnya sarung jersi Kelantan


Bekas pemain Melaka United, Mohd Nazrin Mohd Nawi muncul ‘pemain tempatan pertama’ menyertai Kelantan bagi menghadapi saingan Liga Malaysia musim depan.

Satu sumber terdekat Persatuan Bola Sepak Kelantan (Kafa) mendedahkan pemain sayap kiri itu telah disunting bagi memperkuatkan cabaran skuad kendalian Yusri Che Lah.

Menurut sumber itu, ia diibaratkan sirih pulang ke gagang memandangkan pemain berusia 31 tahun itu sememangnya dilahirkan di Kelantan.

“Mengikut rekod, dia (Mohd Nazrin) tidak pernah menyarung jersi pasukan senior negeri dalam sejarah kariernya dan ini merupakan pertama kali (mewakilli Kelantan) setelah beberapa tahun lalu, hampir berbuat demikian.

“Apa pun, kita berharap kehadirannya dapat membantu mengukuhkan pasukan Kelantan berdasarkan pengalamannya beraksi dengan pasukan lain, sejak 10 tahun lalu,” kata sumber berkenaan.

Pemain berasal dari Tumpat ini merupakan produk Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) dan memulakan kerjaya bersama UPB-MyTeam (2009-2010), KL Plus FC (2010-2011), Kuala Lumpur (2011-2012) selain Negeri Sembilan, Johor Darul Ta’zim, Perak dan Melaka United.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: