Uncategorized

Skuasy Terbuka Remaja Antarabangsa KL tarik 860 penyertaan


KEJOHANAN Skuasy Antarabangsa REDtone KL Junior 2019 terus mencuri perhatian umum dengan memecahkan rekod tahun ini.

Walaupun tidak mencapai 800 markah, kira-kira 860 peserta daripada 20 negara mengambil bahagian dalam kejohanan selama enam hari bermula 3 hingga 8 Disember depan dengan tuan rumah, Malaysia mendominasi sebahagian besarnya dengan penyertaan lebih daripada 700 peserta.

Perkembangan ini pastinya mengagumkan bukan sahaja untuk negara dan penganjur tetapi juga kepada penaja REDtone.

Kejohanan ini telah memberi impak yang hebat sejak 2014. Antara tahun 2014-2016, ia memecahkan tanda 600 markah, sementara dua tahun lepas (2017 & 2018) mencatat 700 markah.

Sekarang untuk tahun ketiga, ia telah menjadi acara platinum. Kejohanan yang diperakui oleh Persekutuan Skuasy Asia (ASF) adalah acara yang terbesar  di Asia dan kedua di dunia selepas Terbuka Junior AS.

Lau Bik Soon (kanan) dan Steven Kwan pada majlis Mock cek dan sidang media di Puchong, pagi tadi.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan REDtone International Berhad, Lau Bik Soon, berkata mereka teruja dan berbesar hati kerana menjadi sebahagian daripada kejohanan sebagai penaja utama untuk kali ke-8 berturut-turut, menjadikannya sebagai penaja utama yang paling lama berkhidmat sehingga ke hari ini.

“Kami ingin mengucapkan tahniah kepada Persatuan Raket Skuasy Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (SRAFTKL) untuk satu lagi rekod pencapaian yang melepasi 800 markah dengan 20 negara mengambil bahagian.

“Kami sentiasa berusaha untuk memupuk budaya memberi semula  dan mewujudkan kesan positif yang mampan terhadap masyarakat. Menyedari bahawa anak muda hari ini adalah generasi akan datang pemimpin masa depan, kami komited untuk membuat perubahan pemberdayaan belia melalui sukan.

“Inisiatif CSR berasaskan sukan berjaya
berulang kali terbukti menjadi pemangkin yang hebat untuk pembangunan kepimpinan belia dan keadilan jantina. Oleh itu, program CSR REDtone membuka jalan untuk generasi baru dalam sukan terutamanya pada kejohanan ini,” tambah Lau yang gembira semasa sesi sidang media pagi tadi.

Turut hadir, Presiden SRAFTKL yang juga pengerusi penganjur kejohanan itu, Steven Kwan.

Selain daripada debut Rusia, negara lain mengambil bahagian ialah Mesir, Qatar, China
Taipei, Singapura, Hong Kong, China, India, Sri Lanka, Australia, Iran, Indonesia, Korea, Jepun, England, Pakistan, Amerika Syarikat, Arab Saudi, Afrika Selatan dan tuan rumah Malaysia.

Kejohanan ini dijangka gamat dengan kehadiran ramai pemain teratas yang bertanding di sini.

Terdapat enam kategori dipertandingkan iaitu lelaki dan wanita iaitu bawah 9, bawah 11, bawah 13, bawah 15, bawah 17 dan bawah 19.

Terdapat dua lokasi yang akan digunapakai iaitu Pusat Skuasy Jalan Duta  dan Pusat Skuasy Nasional Bukit Jalil.

Orang ramai dijemput hadir menyaksikan kejohanan dan masuk adalah percuma. Untuk jadual penuh permainan, sila layari http://www.tournamentsofware.com.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: