Bola Sepak

Pemain import Kelantan FC terima ugutan bunuh


Rontini menerima mesej ugutan tersebut melalui laman sosialnya.

“You should know if you play not good in Kelantan u will be die,” itu ugutan yang diterima oleh pemain import baharu Kelantan FC dari Filipina, Christian Mangaron Rontini melalui media sosialnya.


Pemilik Kelantan FC, Norizam Tukiman dalam hantaran Facebooknya tidak menyangka ada penyokong yang bersikap melampau dengan menghantar ugutan bunuh seperti itu.


Menurutnya, sikap demikian tidak mencerminkan budaya Malaysia yang peramah dan baik terutamanya budaya Masyarakat Kelantan yangg bertatasusila.


“Saya amat terkejut dan kecewa dengan tindakan peminat Kelantan yg menghantar ugutan bunuh kepada pemain baharu Kelantan FC Christian Mangaron Rontini.


Sepatutnya sebagai peminat yang bijaksana haruslah menyambut baik kehadiran pemain baharu-baru, lebih lagi Mr Rontini adalah pemain import yang harus ditujukkan budaya Malaysia yang peramah dan baik. Lebih lagi budaya Masyarakat Kelantan yangg bertatasusila selagi tidak kacau.


“Sekali lagi saya kecewa dengan kenyataan ugutan penyokong ini dan sudah meminta pasukan pengurusan buat satu laporan Polis dan SKMM. Ugutan bukanlah sesuatu perkara main-main!” ujarnya.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: