Uncategorized

KRM bakal miliki stadium ragbi sendiri


Kesatuan Ragbi Malaysia (KRM) gembira menyampaikan pengesahan bahawa mereka akan memiliki stadium ragbi sendiri dalam masa beberapa tahun.

Menurut catatan di laman Facebook rasmi Malaysia Rugby Union, stadium itu akan dibina di Presint 14, Putrajaya di tanah seluas 6.47 hektar.

Dana RM17 juta daripada Kementerian Belia dan Sukan itu akan melibatkan pembinaan dua padang ragbi untuk spesifikasi kejohanan dan dilengkapi dengan sinaran lampu limpah 1200 lux,  bilik persalinan dan kemudahan kelas pertama lain.

Projek ini telah pun bermula, memandangkan Kementerian Belia dan Sukan telah meluluskan projek untuk mencari pemaju terbaik bagi menjadikan impian menjadi kenyataan.

Dan mungkin, dengan pembinaan stadium baru ini, ia akan mewujudkan satu platform baru untuk menyatukan semua peminat ragbi di seluruh Malaysia, dan juga dunia.

Dalam masa beberapa tahun, stadium ini akan menjadi tempat keramat bagi pasukan ragbi Malaysia untuk memenangi lebih banyak pertandingan, serta mencari bakat baharu pada masa akan datang.

Kesatuan Ragbi Malaysia sangat serius untuk menjadikan ragbi sebagai sukan nombor satu di Malaysia !


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: