Uncategorized

Kelab Hoki Matador mengamuk di Perth, Australia


Kelab Hoki Matador meraih dua kemenangan berturut-turut pada hari pertama kejohanan di Perth, Australia.

KELAB Hoki Matador mencatat dua kemenangan berturut-turut yang membabitkan banyak perlawanan pada hari pembukaan Piala FHE yang diadakan di Perth, Australia, hari ini.

Diletakkan dalam Kumpulan B, kelab pembangunan hoki Matador yang dibiayai sendiri itu mengalahkan Cirello Coaching Academy (CCA) , 3-0 sebelum menghukum BMR Coaching Academy, 6-0.

Pasukan lain dalam kumpulan mereka ialah Sekolah Sukan Bukit Jalil (SSBJ) , Jepun, Australia Barat, Penguins, dan Wallabies Australia Barat.

Ketika perlawanan bertemu CCA, Matador yang dilatih oleh Balbir Singh, menjaringkan gol melalui Amanraj Singh (minit ke-8), Haiqal Haziq (minit ke-20) dan Aizad Fadir (minit ke-39).

Dalam perlawanan kedua pula, gol dicatatkan oleh Amanraj Singh (minit 1 dan 35), Ronny Richard (minit ke-6), Haiqal Haziq (dua gol pada minit ke-23) dan Khairul Norizam (minit ke-26).

Dibentuk oleh bekas pemain antarabangsa Sarjit Singh, pasukan itu diuruskan oleh Shahbuddin Royani yang merupakan Setiausaha Persatuan Hoki Johor serta Paul Lissek dari Jerman sebagai perunding kejurulatihan.

Matador akan berdepan WA Penguins pada hari esok sebelum bermain bertemu SSBJ pada hari sama.

Dua kemenangan dalam perlawanan itu nanti akan meletakkan Matador dalam kedudukan terbaik untuk mara empat pasukan terakhir.

Sebanyak 14 pasukan bersaing untuk kategori lelaki bawah 16 tahun tahun ini.

Sementara itu, SSBJ kalah dalam perlawanan pembukaan 1-3 kepada Jepun tetapi bangkit untuk mengalahkan WA Penguins 6-0.

Pasukan Malaysia yang lain beraksi dalam kejohanan itu adalah Penang Hornets yang berakhir seri ketika bermain menentang Majulah Singapura.


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: