Uncategorized

Sifir Hamidin selalunya tepat


Hamidin ketika sesi perjumpaan bersama pemain selepas sarapan bersama.

PRESIDEN Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM), Datuk Hamidin Mohd Amin mahu barisan pemain Harimau Malaya meneruskan rentak kemenangan pada aksi menentang Indonesia di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam ini.

Selepas meraih tiga mata menewaskan Thailand, 2-1 Khamis lalu, Hamidin mahu skuad bimbingan Tan Cheng Hoe terus memperagakan aksi cemerlang meraih kemenangan bagi memastikan skuad Harimau Malaya terus berada dalam persaingan merebut tempat ke pusingan seterusnya dan layak ke Piala Asia 2023.

“Saya melihat perlawanan malam ini cukup istimewa kerana kita boleh lihat, walaupun perlawanan pada hari bekerja (Selasa), tiket telah pun habis dijual pada Sabtu lalu.

“Para penyokong Harimau Malaya menganggap pertemuan dengan Indonesia ini satu pertembungan ‘rival’. Jadi menjadi tanggungjawab para pemain untuk menterjemahkan kemenangan dan kejayaan pada aksi malam ini.

“Jangan kecewakan para penyokong kita yang hadir ke stadium. Tiada seri atau kalah, hanya kemenangan kerana ia penting untuk imej dan moral pasukan untuk terus bersaing dalam Kumpulan G ini.

“Saya yakin para pemain memiliki kualiti untuk meneruskan momentum dan meraih kemenangan ketiga berturut bulan ini selepas kita berjaya menewaskan Tajikistan 1-0 dan Thailand 2-1.

“Apapun, jangan terlebih yakin kerana Indonesia walaupun telah kalah kesemua empat perlawanan sebelum ini, mereka juga pasti mahu mencipta kejutan,” katanya yang  telah meluangkan masa untuk bersarapan pagi dengan para pemain skuad Harimau Malaya menjelang aksi kelima Kumpulan G, Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 menentang Indonesia di Stadium Nasional, Bukit Jalil, malam ini.

Turut sama, Timbalan Presiden FAM, Datuk Wira Mohd Yusoff Mahadi yang juga pengurus pasukan serta Dato Posa Majais, penolong pengurus pasukan.

Datuk Haji Hamidin turut menasihati para penyokong Harimau Malaya supaya menjaga tingkahlaku dan hanya fokus untuk memberikan sokongan padu kepada para pemain yang beraksi di atas padang tanpa sebarang provokasi kepada penyokong pasukan lawan demi memastikan kelancaran perlawanan malam ini.

#CakapSukan

#BukanCakapBiasa


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: