Badminton

BAM umumkan pengunduran Dr Wan Azizah selaku penaung


Dr Wan Azizah (empat ,kiri) hadir pada majlis penghargaan buatnya di BAM.

PERSATUAN Badminton Malaysia (BAM) mengumumkan pengunduran Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai penaung badan induk itu berkuat kuasa 5 November 2021 selepas bekas Timbalan Perdana Menteri itu dilantik sebagai penaung pada 20 September 2018.

Presiden BAM, Tan Sri Mohammad Norza Zakaria dalam ucapannya ketika majlis penghargaan yang diadakan, berkata badan induk berkenaan berterima kasih kepada Dr Wan Azizah di atas minat, semangat dan komitmen yang mendalam terhadap sukan itu dan pembangunannya di Malaysia.

“Pencapaian ketika ini adalah bukti dedikasi dan kerja keras jurulatih, kakitangan sokongan dan semua orang di BAM. Ini mengukuhkan asas kami untuk membantu kami meningkatkan tahap yang lebih tinggi terutamanya dalam mempersiapkan pemain untuk mencapai kejayaan di Sukan Olimpik Paris 2024.

“Bagi pemain, jurulatih dan setiap daripada kita yang terlibat secara aktif dalam pembangunan badminton, adalah menjadi tanggungjawab kita untuk memberikan yang terbaik dalam semua yang kita lakukan untuk sukan yang digemari di negara ini.

“Setinggi-tinggi penghargaan kami kepada Datuk Seri Dr Wan Azizah atas semua yang telah beliau lakukan untuk badminton dan BAM sejak tiga tahun lalu.

“Kami menghargai bimbingan, idea dan input anda untuk mengukuhkan persatuan secara keseluruhan. Sumbangan anda kepada badminton Malaysia akan sentiasa dikenang dan dihargai,” kata Norza.

 


Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: