Antarabangsa Bola Sepak Terkini

JDT jalin kerjasama dengan UNICEF


Tunku Ismail (kiri) bersama Dr Rashed pada sidang media mengumumkan kerjasama sebentar tadi.

KELAB Bolasepak Johor Darul Ta’zim (JDT) t mengumumkan kerjasama bersejarah dengan organisasi antarabangsa UNICEF untuk mengumpul dana bagi kemajuan kanak-kanak, sebentar tadi

Pemilik JDT, Tunku Ismail Sultan Ibrahim berkata, Harimau Selatan juga berkemungkinan akan membawa logo UNICEF di bahagian hadapan jersi pasukan untuk musim 2021 seperti Barcelona dan jersi latihan Manchester United pada suatu ketika.

Ujarnya, kerjasama dengan UNICEF ini adalah yang pertama di rantau ini dan akan meningkatkan lagi kesedaran tentang keperluan kanak-kanak.

“Tugas UNICEF adalah memastikan setiap kanak-kanak mempunyai peluang untuk membesar dengan sihat dan gembira, menjalani kehidupan dengan selamat dan mencapai potensi sebenar mereka,” jelasnya pada sidang media menandatangani perjanjian di Ibu Pejabat JDT hari ini.

Turut hadir pada sidang media tersebut ialah wakil UNICEF Malaysia, Dr Rashed Mustafa Sarwar dan Ketua Jurulatih JDT, Benjamin Mora.

 


Tags

Add Comment

Click here to post a comment

Leave a Reply

Discover more from

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading